"UFOLUDKI" WITAJĄ

I W KOSMICZNĄ PODRÓŻ ZAPRASZAJĄ...

luty

Dzień Dinozaura

Dziś do grup Ufoludki przyszły same dinozaury. Na próżno było wyszukiwać przedszkolaka. A jakie te dinozaury były mądre. Razem z Dinusiem Pępusiem wzięły udział w porannych ćwiczeniach, następnie wypowiadały się na temat dinozaurów, liczyły i porównywały wielkości, muzykowały i rysowały i malowały swoje portrety. A na zakończenie dnia zbudowały i postawiły pomnik dużego dinozaura w sali. Ciekawe czy jutro do przedszkola przyjdą przedszkolaki?

Zajęcia sportowe

Jak my uwielbiamy skakać, czworakować i biegać. A zajęcia sportowe to doskonały czas by wprawić nas w ruch. Byliśmy zwinni, szybcy i bardzo głośni by dopingować kolegom.

Zima, zima, zima...

pada, pada śnieg. Wprawdzie dużo śniegu nie napadało, ale mogliśmy pobiegać, poskakać i porzucać śnieżkami.

"Na zielonej wyspie"

Wysłuchaliśmy audycji muzycznej. Poszukiwaliśmy garnka ze złotem na końcu tęczy, maszerowaliśmy w korowodzie a to wszystko przy pięknie rozbrzmiewającej muzyce.

Nasz ostatni gość Super Snapi

To już ostatni miś, który przyjechał do nas od pierwszaków ze Szkoły Podstawowej w Drawsku Pomorskim. Przywitaliśmy go, przeczytaliśmy mu kilka bajeczek i zabieraliśmy do zabawy. Ale przyszedł czas pożegnania. Spakowaliśmy Snapiego i jego dzienniczek i wyruszyliśmy na pocztę.

Archiwum wydarzeń grupy "Ufoludki"

luty 2017

Pomagamy ptakom zimą