styczeń

Święto Dziadków

16 stycznia odwiedzili nas Dziadkowie z racji zbliżającego się ich święta; było nam niezmiernie miło gościć tych, którzy pomagają nam obok rodziców poznawać świat i uczą bezwarunkowej miłości; kochana Babciu, drogi Dziadku, w podzięce daję dziś swoją miłość w tańcu i piosence; żyjcie nam STO LAT!

Odliczamy czas...

Z niecierpliwością wyczekujemy wizyty naszych ukochanych dziadków i z zapałem utrwalamy wiersze i okolicznościowe piosenki; dziś zabraliśmy się także za przygotowanie słodkich podarunków, bo kto jak nie babcia wie, co uwielbiają zajadać wnuczęta :)

Zimowa Olimpiada

W tygodniu, w którym poznajemy ciekawe dyscypliny sportowe uprawiane na śniegu, postanowiliśmy także zmierzyć się ze sportowym wyzwaniem i zorganizowaliśmy w naszej sali Olimpiadę "Smerfiaków"; każda konkurencja wymagała od nas pełnego zaangażowania i refleksu; cieszymy się, że wszyscy mali sportowcy ukończyli zawody i stanęli na najwyższym stopniu podium:)

Zima, zima...

Okres noworoczny wita nas piękną, zimową aurą, która sprzyja zabawom na śniegu; korzystamy z niej z wielką ochotą, gdyż niebawem ma zagościć na dłużej w naszej okolicy tęgi mróz;

Archiwum wydarzeń grupy "Smerfy"