Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

OGŁOSZENIA

• w dniach 12 -20 listopada br. nasze przedszkole uczestniczyć będzie w miejskich obchodach 30 rocznicy uchwalenia Konwencji o prawach dziecka; w ich ramach  planowane sąnastępujące inicjatywy:                                                                                                      - realizacja bloku tematycznego "Dziecko ma prawa",                                                         - przygotowanie wernisażu prac plastycznych pt.: "Dla każdego dziecka- dzieciństwo" ,       - zgromadzenie propozycji pomysłów dzieci i rodziców na realizację zmian w mieście            w ramach projektu  "Miasto Białystok przyjazne dzieciom" ,                                               -   organizacja akcji charytatywnej "Prezent bez pudła" na rzecz dzieci znajdujących się          w trudnej sytuacji bytowej (18-20.11.19 r.),                                                                   -  udział dzieci w akcji "Łańcuch przyjaźni" wraz z wychowankami innych placówek                oświatowych (20.11.19 r., g. 10.30);

• w imieniu własnym, jak i przedstawicieli fundacji "Kotkowo" i Białostockiego Schroniska dla Zwierząt serdecznie dziękujemy wszystkim osobom, które przekazały karmę i różnorodne akcesoria w ramach prowadzonej w naszym przedszkolu zbiórki; mamy nadzieję, że dzięki niej uda się poprawić choc w minimalnym stopniu warunki bytowe zwierzaków; liczymy w przyszłości na równie owocną współpracę;

• 29 października b.r., na godz. 10.00 dzieci z grupy "Dinusie" i "Kubusie" wybierają się na wycieczkę do Uniwersyteckiego Centrum przyrodniczego na zwiedzanie wystaw stałych;

• również 29 października b.r., o godz. 9.10  starszaki z grupy "Ufoludki" uczestniczyć będą w lekcji muzealnej w Muzeum Rzeźby Alfonsa Karnego;

• osoby korzystające z zasiłku rodzinnego, Białostockiej Karty Dużej Rodziny, czy też dysponujące orzeczeniem o niepełnosprawności wydanym przez  Miejski Zespół d/s Orzekania Niepełnosprawności a mieszczącym się przy ul. Waryńskiego,  proszone są doniesienie w/w dokumentów do intendenta przedszkola, w jak najszybszym terminie;

• informujemy, iż w naszej placówce wszelkie opłaty za korzystanie z usług przedszkola  przyjmowane są jedynie w formie przelewu bankowego - szerszych informacji w tej kwestii zasięgnąć można w księgowości przedszkola; numery kont bankowych udostępnione są na tablicy ogłoszeń w holu placówki;

• od 1 stycznia 2017 r. , w myśl rozporządzenia organu prowadzącego, rodzice dzieci z rocznika 2011 i starszych, zwolnieni zostają z opłaty za korzystanie z usług przedszkola wnoszą jedynie ustaloną przez intendenta opłatę za wyżywienie;

• informujemy, iż wraz z rozpoczęciem nowego roku szkolnego 2019/2020 zostają wznowione całoroczne, jak i okazjonalne akcje o charakterze charytatywnym i proekologicznym; na terenie naszego przedszkola prowadzone są poniższe inicjatywy:

- zbiórka makulatury i butelek PET (kosze wystawione w wiatrołapie budynku),

- zbiórka zużytych baterii - "Program organizacji odzysku REBA (pojemnik przy drzwiach wejściowych)

- zbiórka plastikowych nakrętek (pojemnik przy drzwiach wejściowych),

- "Pole Nadziei" - zasadzanie, pielęgnacja i rozprowadzenie żonkili podczas kwesty w ramach współpracy z fundacją "Pomóż im" działającą przy Hospicjum Domowym dla Dzieci;