Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

OGŁOSZENIA

• uwaga - od 20 września b.r. zostaje przywrócony dojazd do naszego przedszkola jedynie od strony ul. Mickiewicza; uliczka prowadząca od strony ul. Świętojańskiej została zablokowana przez roboty budowlano-remontowe;

•  zapraszamy osoby dorosłe lubiące czytać (rodziców i pracowników naszego przedszkola) do udziału w przedszkolnej akcji - "Uwolnione książki...",  którą witamy nadchodzącą Wiosnę; nasza akcja umożliwia dzielenie się książkami z domowych zasobów, które można wymienić na inne, udostępnione w kąciku "uwolnionej książki" (regał przy wejściu do sali "Smerfy");  więcej informacji na temat zasad wypożyczeń zawiera wyeksponowany regulamin;

• informujemy, iż od 1 stycznia 2017 r. wszelkie opłaty za korzystanie z usług przedszkola będą przyjmowane jedynie w formie przelewu bankowego - szerszych informacji w tej kwestii zasięgnąć można w księgowości przedszkola; numery kont bankowych udostępnione są na tablicy ogłoszeń w holu placówki;

• od 1 stycznia 2017 r. , w myśl rozporządzenia organu prowadzącego, rodzice dzieci z rocznika 2011 i starszych, zwolnieni zostają z opłaty za korzystanie z usług przedszkola wnoszą jedynie ustaloną przez intendenta opłatę za wyżywienie;

• informujemy, iż wraz z rozpoczęciem nowego roku szkolnego 2018/2019 zostają wznowione całoroczne, jak i okazjonalne akcje o charakterze charytatywnym i proekologicznym; na terenie naszego przedszkola prowadzone są poniższe inicjatywy:

- zbiórka makulatury i butelek PET (kosze wystawione w wiatrołapie budynku),

- zbiórka zużytych baterii - "Program organizacji odzysku REBA (pojemnik przy drzwiach wejściowych)

- zbiórka plastikowych nakrętek na organizację turnusu delfinoterapii dla Emilii (pojemnik przy drzwiach wejściowych),

- "Pole Nadziei" - zasadzanie, pielęgnacja i rozprowadzenie żonkili podczas kwesty w ramach współpracy z fundacją "Pomóż im" działającą przy Hospicjum Domowym dla Dzieci;