Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

OGŁOSZENIA

• informujemy, iż 26 czerwca b.r., o godz. 16.30 odbędzie się w naszym przedszkolu spotkanie informacyjne dla rodziców nowo przyjętych, 3, 4 - letnich dzieci; w programie spotkania: prelekcja psychologa "Jak przygotować dziecko do pójścia do przedszkola i adaptacja w grupie", prezentacja obsady kadrowej w grupach młodszych, sprawy organizacyjne;

Dyrektor Przedszkola Samorządowego Nr 41 Integracyjnego w Białymstoku

informuje:

•  przerwa wakacyjna w roku szkolnym 2018/19 trwać będzie od 1-31 sierpnia 2019 r.  w związku z tym – przedszkole będzie nieczynne;

• rodzice, którzy nie mogą zapewnić opieki dziecku w miesiącu urlopowym przedszkola (sierpień 2019 r.), mogą oddać dziecko do placówki dyżurnej-  tj. Przedszkola Samorządowego Nr 23 przy ul. Konopnickiej 1, po uprzednim zgłoszeniu dziecka w sekretariacie PS 41 – do 10 czerwca 2019 r.

• dzieci z orzeczeniem kierowane będą do Przedszkola Samorządowego Nr 55 z oddziałami integracyjnymi (Białostoczek);

• opłata za przedszkole,  za miesiąc lipiec 2019 r.  płatna najpóźniej  do 15 lipca 2019 r.

• opłata za przedszkole,  za miesiąc czerwiec 2019 r.   płatna najpóźniej   do 21 czerwca 2019 r.(piątek);

• rodzice dzieci, które odchodzą z przedszkola w tym roku, przed dokonaniem opłaty proszeni są o kontakt z intendentką przedszkola;

• listy dzieci na lipiec 2019 r. wyłożone są w grupach; prosimy o wpisywanie dzieci, które będą uczęszczały do przedszkola w tym miesiącu wakacyjnym ze względu na konieczność zorganizowania bloku żywieniwego  i opieki pedagogicznej; listy prosimy uzupełnić najpóźniej do 10 czerwca 2019r. – do godz. 900;

• opiekunowie przedszkolnego Klubu Małego Czytelnika  zapraszają swoich stałych małych czytelników i ich Rodziców do udziału w rodzinnym konkursie plastycznym pod hasłem: "Czytanie zbliża -  wakacje z moją ulubioną postacią literacką"; przygotowane prace (dowolny format i technika) należy przekazać do gr. II do dnia 3 czerwca b. r. ; rozstrzygnięcie  konkursu i wręczenie nagród nastąpi podczas podsumowania Białostockiego Tygodnia Czytania Dzieciom dnia 7 czerwca b. r.;

• informujemy, iż od 1 stycznia 2017 r. wszelkie opłaty za korzystanie z usług przedszkola będą przyjmowane jedynie w formie przelewu bankowego - szerszych informacji w tej kwestii zasięgnąć można w księgowości przedszkola; numery kont bankowych udostępnione są na tablicy ogłoszeń w holu placówki;

• od 1 stycznia 2017 r. , w myśl rozporządzenia organu prowadzącego, rodzice dzieci z rocznika 2011 i starszych, zwolnieni zostają z opłaty za korzystanie z usług przedszkola wnoszą jedynie ustaloną przez intendenta opłatę za wyżywienie;

• informujemy, iż wraz z rozpoczęciem nowego roku szkolnego 2018/2019 zostają wznowione całoroczne, jak i okazjonalne akcje o charakterze charytatywnym i proekologicznym; na terenie naszego przedszkola prowadzone są poniższe inicjatywy:

- zbiórka makulatury i butelek PET (kosze wystawione w wiatrołapie budynku),

- zbiórka zużytych baterii - "Program organizacji odzysku REBA (pojemnik przy drzwiach wejściowych)

- zbiórka plastikowych nakrętek na organizację turnusu delfinoterapii dla Emilii (pojemnik przy drzwiach wejściowych),

- "Pole Nadziei" - zasadzanie, pielęgnacja i rozprowadzenie żonkili podczas kwesty w ramach współpracy z fundacją "Pomóż im" działającą przy Hospicjum Domowym dla Dzieci;