Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

OGŁOSZENIA

• opiekunowie Klubu Małego Czytelnika informują, iż do 23 września (do poniedziałku) b.r. trwają zapisy chętnych dzieci, które będą korzystały w roku szkolnym  z zasobów przedszkolnej biblioteki; wypełnione przez rodziców/opiekunów prawnych dziecka deklarację, które rozłożone zostały do szafek dzieci, prosimy przekazywać do sali oddziału "Dinusie"; biblioteka rozpocznie swoją działalność 27 września b.r., w piątek;

• osoby korzystające z zasiłku rodzinnego, Białostockiej Karty Dużej Rodziny, czy też dysponujące orzeczeniem o niepełnosprawności wydanym przez  Miejski Zespół d/s Orzekania Niepełnosprawności a mieszczącym się przy ul. Waryńskiego,  proszone są doniesienie w/w dokumentów do intendenta przedszkola, w jak najszybszym terminie;

• informujemy, iż w naszej placówce wszelkie opłaty za korzystanie z usług przedszkola  przyjmowane są jedynie w formie przelewu bankowego - szerszych informacji w tej kwestii zasięgnąć można w księgowości przedszkola; numery kont bankowych udostępnione są na tablicy ogłoszeń w holu placówki;

• od 1 stycznia 2017 r. , w myśl rozporządzenia organu prowadzącego, rodzice dzieci z rocznika 2011 i starszych, zwolnieni zostają z opłaty za korzystanie z usług przedszkola wnoszą jedynie ustaloną przez intendenta opłatę za wyżywienie;

• informujemy, iż wraz z rozpoczęciem nowego roku szkolnego 2019/2020 zostają wznowione całoroczne, jak i okazjonalne akcje o charakterze charytatywnym i proekologicznym; na terenie naszego przedszkola prowadzone są poniższe inicjatywy:

- zbiórka makulatury i butelek PET (kosze wystawione w wiatrołapie budynku),

- zbiórka zużytych baterii - "Program organizacji odzysku REBA (pojemnik przy drzwiach wejściowych)

- zbiórka plastikowych nakrętek (pojemnik przy drzwiach wejściowych),

- "Pole Nadziei" - zasadzanie, pielęgnacja i rozprowadzenie żonkili podczas kwesty w ramach współpracy z fundacją "Pomóż im" działającą przy Hospicjum Domowym dla Dzieci;