Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

OGŁOSZENIA

• informujemy, iż dzień 12 listopada 2018 r .(poniedziałek) jest tego roku wolny ustawowo, z tego też powodu przedszkole nasze nie będzie czynne;

•        informujemy zainteresowanych rodziców/opiekunów naszych przedszkolaków, iż na                   przełomie listopada i grudnia b.r. w placówce zostaną zorganizowane warsztaty                         poświęcone umiejętnościom wychowawczym; zapisy trwają do 16 .11.18 r., liczba                    miejsc jest ograniczona (więcej informacji udziela p. A. Lenczewska - przedszkolny                   psycholog);
  • 28 września b.r. (piątek) przedszkolny "Klub Małego Czytelnika" wznawia działalność w nowym roku szkolnym; biblioteka  działać  będzie na dotychczasowych zasadach; rodzice przedszkolaków zainteresowanych  wypożyczeniem książki do poczytania w domu  powinni w stosownym terminie wypełnić i zdać opiekunom Klubu deklarację członkostwa; druk udostępniony został do szafki każdego  dziecka;

• jednocześnie  zapraszamy osoby dorosłe lubiące czytać (rodziców i pracowników naszego przedszkola) do udziału w przedszkolnej akcji - "Uwolnione książki..."; nasza akcja umożliwia dzielenie się książkami z domowych zasobów, które można wymienić na inne, udostępnione w kąciku "uwolnionej książki" (regał przy wejściu do sali "Smerfy");  więcej informacji na temat zasad wypożyczeń zawiera wyeksponowany regulamin;

• uwaga - od 20 września b.r. zostaje przywrócony dojazd do naszego przedszkola jedynie od strony ul. Mickiewicza; uliczka prowadząca od strony ul. Świętojańskiej została zablokowana przez roboty budowlano -remontowe;

• informujemy, iż od 1 stycznia 2017 r. wszelkie opłaty za korzystanie z usług przedszkola będą przyjmowane jedynie w formie przelewu bankowego - szerszych informacji w tej kwestii zasięgnąć można w księgowości przedszkola; numery kont bankowych udostępnione są na tablicy ogłoszeń w holu placówki;

• od 1 stycznia 2017 r. , w myśl rozporządzenia organu prowadzącego, rodzice dzieci z rocznika 2011 i starszych, zwolnieni zostają z opłaty za korzystanie z usług przedszkola wnoszą jedynie ustaloną przez intendenta opłatę za wyżywienie;

• informujemy, iż wraz z rozpoczęciem nowego roku szkolnego 2018/2019 zostają wznowione całoroczne, jak i okazjonalne akcje o charakterze charytatywnym i proekologicznym; na terenie naszego przedszkola prowadzone są poniższe inicjatywy:

- zbiórka makulatury i butelek PET (kosze wystawione w wiatrołapie budynku),

- zbiórka zużytych baterii - "Program organizacji odzysku REBA (pojemnik przy drzwiach wejściowych)

- zbiórka plastikowych nakrętek na organizację turnusu delfinoterapii dla Emilii (pojemnik przy drzwiach wejściowych),

- "Pole Nadziei" - zasadzanie, pielęgnacja i rozprowadzenie żonkili podczas kwesty w ramach współpracy z fundacją "Pomóż im" działającą przy Hospicjum Domowym dla Dzieci;