K U B U S I E

Serdecznie witają i na oglądanie zdjęć zapraszają

marzec

ZAJĘCIA EKOLOGICZNE

Dbając o wszechstronny rozwój naszych przedszkolaków odbyły się zajęcia ekologiczne . Zajęcia miały na celu zachęcenie dzieci do poznania i ochrony przyrody.

KUPUJEMY I SADZIMY BRATKI

Kubusie podjęły się bardzo odpowiedzialnego zadania. Wybraliśmy się na zakupy aby kupić kwiatki bratki. Z pomocą nauczyciela dzieci posadziły kwiatki a także zobowiązały się do codziennej pielęgnacji kwiatków.

PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY

Dnia 21 marca obchodziliśmy Pierwszy Dzień Wiosny czyli pożegnanie zimy. Nasze przedszkolaki już od samego rana przygotowywały się do przywitania Wiosny. Uczestniczyły w grach i zabawach nawiązujących do rozpoczynającej się nowej pory roku. Z wszystkimi starszaki udaliśmy się na spacer aby pożegnać naszą Marzannę . Mamy nadzieję ze udało się naszym przedszkolakom pożegnać zimową aurę.

DZIEŃ KOLOROWEJ SKARPETKI

Dnia 21 marca razem pokazaliśmy ze integrujemy się z osobami z zespołem Downa. Kolorowe skarpetki nie do pary symbolizowały niedopasowanie społeczne i genotypowe z jakim osoby się borykają z zespołem Downa.

URODZINY ZUZI

Tego dnia dzień dla Zuzi i dla całej grupy był bardzo wyjątkowy dlatego ze obchodziliśmy 7 urodziny .Dzieci były szczęśliwe gdy mogły złożyć życzenia i zrobić własnoręcznie prezent solenizantce a ona w podziękowaniu obdarowała dzieci upominkami .

WYJAZD NA SPEKTAKL TEATRALNY ,,KRÓLOWA ŚNIEGU"

Dzisiejszy dzień był pełen przygód i wrażeń dla dzieci z naszego przedszkola. Wszystko z powodu pięknego spektaklu teatralnego pt. Królowa Śniegu. Z zapartym tchem i wypiekami śledziliśmy baśń.