K U B U S I E

Serdecznie witają i na oglądanie zdjęć zapraszają

grudzień 2018

PIECZENIE PIERNICZKÓW

Dzieci zgodnie z tradycją świąteczną upiekły pyszne świąteczne pierniczki. Przedszkolaki mieszały składniki, wygniatały i wałkowały ciasto wg. przepisu. Wszystkim bardzo się podobało wykrawanie świątecznych kształtów choinek, gwiazdek, bałwanków, aniołków przy pomocy foremek. Zabawa była doskonała a pierniczki wyszły pyszne.

ZAJĘCIA SPORTOWE

Zajęcia sportowe to idealne rozwiązanie na aktywny rozwój każdego dziecka. Wszyscy wiemy jak ogromne znaczenie ma sport dla najmłodszych. Im wcześniej dziecko angażowane jest w zajęcia sportowe tym szybciej i o wiele kompleksowo rozwija swoje ciało i umysł. Zajęcia dla dzieci to przede wszystkim wspaniała zabawa i aktywne spędzanie czasu w przedszkolu.

SPOTKANIE ŚWIĄTECZNE Z RODZICAMI

W czasie spotkania dzieci wraz z rodzicami stworzyły niezwykłe cudeńka STROIKI na wigilijny stół, które zdobić będzie domek każdego dziecka. Przedszkolaki były zachwycone odwiedzinami rodziców,rodzeństwa i swoich najbliższych. Dziękujemy za zaangażowanie i przybycie.

WYJAZD DO TEATRU

Nasze starszaki wybrały się na piękny spektakl pt.,,Cudowna lampa Alladyna". Dzieci były pod wielkim wrażeniem samego teatru, jak i spektaklu , który bardzo się im podobał. W wielkim skupieniu obejrzały widowisko, a po powrocie do przedszkola podzieliły się wspomnieniami z kolegami i koleżankami.

MIKOŁAJKI

Świętowanie Mikołajek było dniem pełnym wrażeń i radości. Dzieci z wielką chęcią ubrały choinkę, a także wspólnie  śpiewaliśmy  świąteczne piosenki oraz wykonaliśmy prace plastyczną a na koniec dzieci zostały obdarowane prezentami które zostawił Św.Mikołaj.

PISANIE I WYSYŁANIE LISTÓW DO ŚW.MIKOŁAJA

Dzieci z wielkim zaangażowaniem pisały i malowały listy do Św. Mikołaja a póżniej udaliśmy się na pocztę w celu wysłania listu.

ŚWIĄTECZNA AUDYCJA MUZYCZNA

Nasze przedszkole odwiedzili artyści ARTE MUZY z muzycznym słuchowiskiem "Smuteczki wigilijnej gwiazdeczki". Dzieci poznały świąteczne zwyczaje i bożonarodzeniowe kolędy.