K U B U S I E

Serdecznie witają i na oglądanie zdjęć zapraszają

luty

TŁUSTY CZWARTEK

Najważniejszym akcentem tłustego czwartku są pączki.Oczywiście nie odbyło się bez ich degustacji ale również była to okazja do różnych zabaw pączkowych oraz stworzenia papierowych pączków.

ROBIMY KANAPECZKI

Dzieci samodzielnie przygotowywały pyszne i zdrowe śniadanie. Kanapki były nie tylko smaczne, zdrowe ale i pięknie ozdobione. Nawet największe niejadki zjadały z wielkim apetytem. Dzieci przy robieniu kanapek kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe rozwijały wyobraźnie oraz kreatywność.

WYCIECZKA DO SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR.22

Dnia 20 lutego grupa Kubusie wybrała się do Szkoły Podstawowej nr.22 na warsztaty w ramach dni otwartych. Nauczyciele i uczniowie szkoły przygotowali liczne i bardzo atrakcyjne zajęcia z :  angielskiego,robotyki, plastyki a także przedszkolaki miały możliwość uczestniczenia w zajęciach szkolnych w klasie I. Wiele radości sprawiło  dzieciom spędzenie czasu w szkole.

AUDYCJA MUZYCZNA

Dnia 13 lutego wysłuchaliśmy pięknej audycji muzycznej pt. ,,Kto ty jesteś Polak mały?".Zabrali nas w podróż przez całą Polskę wzdłuż Wisły a także przypomnieliśmy sobie polskie symbole narodowe a na koniec wróciliśmy do Białegostoku i zaśpiewaliśmy piosenkę ,,Jestem Polką i Polakiem".

BAL KARNAWAŁOWY

Jak co roku w naszym przedszkolu odbywa się wielki Bal Karnawałowy. Bal karnawałowy dla przedszkolaków to dzień niezwykły często wyczekiwany przez wiele tygodni. Jest atrakcją bardzo lubianą przez dzieci dostarczają im wiele radości i przeżyć. Wszystkie dzieci pięknie były przebrane za postacie z różnych bajek .

TEATRZYK

Mieliśmy przyjemność obejrzenia spektaklu teatralnego o ,,Żółtym kurczaczku". Dzieci z wielkim zaciekawieniem i zainteresowaniem śledziły losy kurczaczka.

TEATRZYK CIENI

w naszej grupie dzisiaj panowała atmosfera teatralna dzieci wcieliły się w postać aktorów i wystawiliśmy teatrzyk cieni pt. ,,Czerwony Kapturek''.

URODZINY HANI

W naszej` grupie świętowaliśmy urodzinki Hani. Dzieci zaśpiewały 100-lat i złożyły piękne życzenia urodzinowe oraz stworzyliśmy wspólnie książeczkę pamiątkową. Hania obdarowała dzieci upominkami.