K U B U S I E

Serdecznie witają i na oglądanie zdjęć zapraszają

październik

WYCIECZKA POD POMNIK

Grupa Kubusie wybrała się na wycieczkę pod pomnik Ks.Jerzego Popiełuszki i Jana Pawła II w celu oddania czci zmarłym i zapalenie zniczy.

URODZINY OLI

Nasza Ola obchodziła swoje 6 urodziny.Tradycyjnie złożyliśmy życzenia,zaśpiewaliśmy 100-lat a jubilatka podarowała dzieciom drobne upominki

DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ

12 października to wyjątkowy dzień dla wszystkich pracowników oświaty, ponieważ w tym dniu obchodzimy Dzień Edukacji Narodowej. Nasze przedszkolaki również chciały podziękować swoim ukochanym paniom i pracownikom przedszkola za trud włożony w ich wychowanie. W tym uroczystym dniu przedszkolaki zaprosiły gości na akademię z okazji Dnia Edukacji Narodowej. Zaprezentowały się najlepiej jak umiały. Nie zabrakło wierszy, życzeń, piosenek oraz tańca. .

AUDYCJA MUZYCZNA

Dnia 12 października odbyła się Audycja Muzyczna pt. Brzechwałki czyli Brzechwa dzieciom.Dzieci bardzo chętnie brały udział w wydarzaniu i wsłuchiwały się w brzmienie instrumentów.

ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU PLASTYCZNEGO

W naszej grupie został rozstrzygnięty Konkurs Plastyczny pt .,,Czary Pani Jesieni".Wykonane prace były bardzo ciekawe i starannie wykonane. Dzieci zostały nagrodzone w postaci dyplomu i drobnego upominku. Wszystkim zwycięzcom Gratulujemy

ROBIMY SAŁATKĘ JESIENNĄ

Sezon na jesienne warzywa trwa . Nie zapominamy o tym także w przedszkolu. Każdy przedszkolak już wie, jak ważne są dla nas warzywa – nie tylko dlatego, że są smaczne, ale przede wszystkim – zawierają mnóstwo witamin, które chronią i wzmacniają nasz organizm. Dlatego też dzieci postanowiły zrobić pyszną i zdrową sałatkę .

TEATRZYK

W naszym przedszkolu gościliśmy teatrzyk  Fraszka który wystawił spektakl pt.,Jak przechytrzyć wilka". Przedstawienie bardzo się podobało , dzieci z dużym zaangażowaniem śledziły akcję utworu.

WYCIECZKA W POSZUKIWANIU OZNAK JESIENI

Grupa korzystając z ostatnich ciepłych dni wybrała się na pieszą wycieczkę do parku .W parku miło spędziliśmy czas. W ostatnich promieniach jeszcze letniego słońca, zbieraliśmy kolorowe liście i żołędzie, które później wykorzystamy podczas prac plastycznych.