;

''KLUB MAŁEGO CZYTELNIKA"

"Klub Małego czytelnika" powołany został do funkcjonowania w roku szkolnym 2012/2013 z inicjatywy nauczycielek: p. M.Orłowskiej i p. U. Lebiedzińskiej, jako alternatywna forma wspierająca ogólnopolską akcję "Cała Polska czyta dzieciom"; w swoim założeniu działanie klubu ma sprzyjać rozwijaniu zainteresowania dzieci literaturą i kształtować pozytywne postawy wobec książek, ma również zachęcać rodziców do systematycznego czytania dzieciom; członkiem klubu zostać każde dziecko uczęszczające do naszego przedszkola i jego opiekunowie - akcja darmowego wypożyczania książeczek do poczytania w domu trwać będzie na przestrzeni całego roku szkolnego;

Rozpoczynamy działalność w nowym 2018/19 roku!

Zachęcamy wszystkie przedszkolaki, które przystąpiły do naszego klubu, do cyklicznego korzystania ze wzbogaconego zbioru przedszkolnej biblioteki.

Procedura wypożyczenia książek pozostaje taka sama, jak i w ubiegłym roku.przypominamy, że książki zwrócone należy pozostawić w szatni dziecka, skąd najłatwiej będzie je odłożyć opiekunowi klubu do biblioteki.

Życzymy wielu fantastycznych doznań w kontakcie z literatura!

REGULAMIN KLUBU CZYTELNICZEGO

1. Wypożyczalnia czynna jest w każdy piątek miesiąca;
  2. W godzinach otwarcia, dziecko z nauczycielką - opiekunem Klubu, może wypożyczyć książkę ze zbiorów biblioteki do domu.
  3. Wypożyczenie i zdanie książki jest odznaczane w zeszycie bibliotekarza.
  4. Jednorazowo można wypożyczyć 3 książki.
  5. Czas wypożyczenia to 1 tydzień, po tym okresie należy odnieść książkę i pozostawić ja w półce szatni dziecka.
  6. Jeśli książka zaginie lub zostanie zniszczona, wypożyczający jest zobowiązany ją odkupić, bądź zadośćuczynić.
  7. Członek klubu akceptuje regulamin wypożyczalni poprzez wypełnienie i podpisanie karty członkowskiej (opiekun prawny dziecka);

Dlaczego warto czytać naszym Maluchom?

Koniecznie zajrzyj na stronę Fundacji "ABCXXI -Cała Polska czyta dzieciom":

www.calapolskaczytadzieciom.pl

kola_zainteresowan