Czytamy najmłodszym

W dniach 3-7 czerwca b.r. w naszym przedszkolu trwała akcja czytelnicza zorganizowana przez nauczycielki opiekujące się Klubem Małego Czytelnika; w ramach przedsięwzięcia, wzorem lat ubiegłych placówkę odwiedzali czytający goście - rodzice, absolwenci, funkcjonariusze, została zorganizowana zbiórka książek już "oczytanych" na potrzeby biblioteczki dla najmłodszych oraz rozstrzygnięty plastyczny konkurs rodzinny pod hasłem: "Wakacje z ulubioną postacią literacką";

Wielkie fikanie

4 czerwca na przedszkolnym placu została zainstalowana wielka, dmuchana zjeżdżalnie, która przez całe przedpołudnie cieszyła wszystkie przedszkolaki; nie straszny był słoneczny skwar, śmiechom i chichotom nie było końca; tą atrakcję już tradycyjnie naszym przedszkolakom ufundowała Rada Rodziców; rodzice zadbali także  o upominki z okazji Dnia Dziecka - serdecznie dziękujemy!

Dzień Dziecka z Mundurem

3 czerwca nasze przedszkole odwiedzili funkcjonariusze służb mundurowych naszego miasta, a mianowicie: Komendy Miejskiej Policji w Białymstoku, Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej i Straży Miejskiej; "mundurowi" umili  czas najmłodszym w ramach przedszkolnych obchodów Dnia Dziecka; każdy przedszkolak mógł obejrzeć wnikliwie pojazdy służbowe funkcjonariuszy oraz cieszyć się upominkami, jakie ufundowali im niecodzienni goście;

SZTAFETA 4 x 400 metrów

Dzień Dziecka to okazja aby pomóc innym dzieciom z Fundacji "Pomóż Im". Przedszkolaki z grupy Smerfy i Dinusie wzięły udział w Sztafecie Mini Electrum Ekiden.

Majowa audycja muzyczna

Tego miesiąca muzycy z ARTE MUZY przyjechali do naszego przedszkola z swingowa muzyką; baronowa Pani Adela i jej małżonek zabrali nas w rejs statkiem do Nowego Jorku, gdzie na każdej ulicy i za każdym rogiem w 20 latach XX wieku rozbrzmiewały dźwięki big bandów;

Jak bezpiecznie - to tylko na zebrze!

17 maja b. r. w naszym przedszkolu gościliśmy przedstawicieli firmy Wedel, którzy we współpracy z wydziałem ruchu drogowego Komendy Miejskiej Policji w Białymstoku przygotowali zajęciach dla najmłodszych na temat bezpieczeństwa za drodze; nasze "starszaki" mogły przypomnieć sobie zasady poruszania się po ulicy w jej sąsiedztwie; od "wedlowskiej" Pani Zebry otrzymaliśmy edukacyjne książeczki i słodycze;

Wizyta Smerfów w Operze

Na warsztaty muzyczne "Drzwi do świata muzyki" wybrały się 16 maja b.r.  młodsze dzieci z grupy "Smerfy"; wycieczka okazała się bardzo udana - raz, że przedszkolaki mogły tam podróżować miejskim autobusem, dwa - spotkanie z muzyką przez wielkie "M" zawsze przynosi głębokie, estetyczne doznania;

Dzień flagi

Niebawem - 2 maja obchodzić będziemy narodowe święto - Dzień Flagi; na tą okoliczność już dziś w naszym przedszkolu odbył się uroczysty apel, a dzieci w dwubarwnym korowodzie przemaszerowały wokół placówki, by dać wyraz solidarności z wszystkimi Polakami;

Wizyta w parku

Czekamy z niecierpliwością na prawdziwie wiosenną pogodę, poszukujemy jej oznak w najbliższej okolicy - nasze "maluszki" na wycieczce w parku miejskim "Planty";

Audycja w ciepłych rytmach

Kwietniowa wizyta artystów grupy ARTE MUZA przeniosła małych słuchaczy w odległe, ciepłe kraje, gdzie króluje pełna życia i porywająca do tańca muzyka; przedszkolaki w gorących rytmach rumby i reggea odwiedziły Hawaje, Kubę i Brazylię;

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
(wszystkie)