Letni Turnus Terapeutyczny

W dniach 3-7 lipca b.r. w naszym przedszkolu zorganizowana została kolejna już edycja Letniego Turnusu Terapeutycznego przez przedszkolnych nauczycieli specjalistów; udział w nim wzięły dzieci objęte na terenie naszej placówki wczesnym wspomaganiem ich rozwoju; zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z tego wydarzenia;

I to już koniec... roku szkolnego...

Za nami rok wytężonej pracy większych i mniejszych przedszkolaków, który  minął jak z "bicza trzasł" ... - dla starszaków z "Dinusiów" to ostatni rok pobytu w naszym przedszkolu; to 6 - latki właśnie 22 czerwca b. r. uroczyście pożegnały naszą społeczność; tak, jak i inne dzieci niebawem udadzą się na wakacje, by super wypocząć przed czekającymi ich już szkolnymi obowiązkami; Powodzeni drogie "Dinusiaki"!

Kampania czytelnicza "Cała Polska czyta dzieciom" 2 - 9 czerwca 2017 r

W ramach obchodów 6 Białostockiego Tygodnia Czytania Dzieciom pod patronatem fundacji "ABC XXI w. - Cała Polska czyta dzieciom", w naszym przedszkolu zaplanowane zostały i przeprowadzone różnorodne działania nakierowane na propagowanie czytelnictwa wśród najmłodszych dzieci. Prócz spotkań czytelniczych, które odbywały się w placówce w terminie 2-9 czerwca b.r., zrealizowane zostały  inicjatywy, o których opowiada poniższa fotorelacja.

Gala konkursu "Moja ulubiona bajeczka"

9 czerwca b.r. w naszym przedszkolu miało miejsce rozstrzygnięcie rodzinnego konkursu plastycznego na najciekawszą ilustrację do ulubionej książeczki. Na konkurs napłynęło 15 prac wykonanych różnorodną techniką plastyczną i w różnym formacie, które zostały  przygotowane w rodzinnym gronie. Spośród wyeksponowanych na wystawie dzieł, odwiedzający przedszkole czytający goście wybrali 3 najoryginalniejsze i to one uzyskały nagrody organizatora przedsięwzięcia - opiekunów Klubu Małego Czytelnika. Pozostali wszyscy uczestnicy plastycznej zabawy otrzymali dyplomy i równorzędne nagrody. Gratulujemy!

I jeszcze spora niespodzianka...

5 czerwca na dzieci z naszego przedszkola czekała jeszcze jedna niespodzianka przygotowana z myślą o Dniu Dziecka przez Radę Rodziców; przedszkolaki całe przedpołudnie mogły hasać na dmuchanej zjeżdżalni; choć niektóre "maluchy" wolały popatrzyć i ewentualnie poskakać na niej nieco, dla zdecydowanej większości szalone zjazd stanowiły wspaniałą zabawę...

Spotkania czytelnicze w ramach obchodów "6 Białostockiego Tygodnia czytania Dzieciom"

2 czerwca, w naszym przedszkolu rozpoczęliśmy obchody wielkiego święta czytelnictwa pod patronatem fundacji "ABC XXI Cała Polska czyta dzieciom"; w przedsięwzięciu na tak poważna skalę uczestniczymy jako placówka po raz pierwszy; nasze działania wspierać będą zaproszeni goście, rodzice, jak i nasi pracownicy;  zachęcamy do śledzenia na bieżąco fotograficznej relacji z prowadzonych  działań;

Dzień dziecka w naszym przedszkolu...

Tegoroczne obchody Dnia Dziecka w naszym przedszkolu już tradycyjnie trwały kilka dni; w każdej z grup zostały zaplanowane różnorodne atrakcje, które umilić miały przedszkolakom czas i zapewnić wspaniałą zabawę; zapraszamy do obejrzenia naszej fotorelacji z tych radosnych dni:

Święto Mamy i Taty...

W ostatnim tygodniu maja w grupach przedszkolnych odbywały się uroczyste akademie oraz  przedstawienia dedykowane najbliższym naszych przedszkolaków; były to wyjątkowe chwile dla dzieci, jak i dla dorosłych;  dni żmudnych prób i przygotowań owocowały często łzami wzruszenia i ogólnej radości; drodzy Rodzice, żyjcie nad długo w zdrowiu i szczęściu!

Ogródek "Krasnali"

W słoneczne, majowe przedpołudnie na przedszkolnej rabatce pojawiły się pierwsze sadzonki różnobarwnych kwiatków, które zasadziły pracowite rączki najmłodszych przedszkolaków; teraz jest okazja, by w przedszkolnym ogródku spędzać czas nie tylko na zabawie, ale też na doglądaniu kwiatowej grządki...

Pora na spotkanie z bajką...

15 maja przedszkolaki ze starszych grup wybrały się na przedstawienie teatralne pt.: "Baśnie pana Perrault"  przygotowane przez artystów teatru "Artenes" z Wrocławia, które było wystawione w auli Uniwersytetu w Białymstoku;

| 1 | 2 | 3 | 4 |   >>
(wszystkie)